EN

ישראל אהרוני

שף ומסעדן, מחלוצי המטבח העילי והמטבח הסיני בארץ

"דרך המשי" – בשבחי ההיברידיות
edward-howell-R8HoXig87p8-unsplash
edward-howell-R8HoXig87p8-unsplash

ישראל אהרוני

שף ומסעדן, מחלוצי המטבח העילי והמטבח הסיני בארץ

"דרך המשי" – בשבחי ההיברידיות
בגיל 26 נסע ישראל לראשונה בחייו למזרח הרחוק, חובב בישול נלהב וחסר כל ידע או השכלה קולינארית. אחד המקומות הראשונים שהגיע אליהם, היה כפר טיבטי קטן בצפון נאפל בו התארח אצל משפחה מקומית, שם נדהם לגלות לראשונה את הדמיון העז בין המאכלים המסורתיים שהוגשו, למטבח של אימו. ככל שטייל יותר במזרח הרחוק, גילה עוד ועוד מאכלים שהזכירו באופן חשוד וברור מאכלים מבית אימו ולאט לאט הבין שלא מדובר במופע של מקריות אלא שיש כנראה הסבר לדבר. איך זה יתכן? תשובתו לכך במסעו על דרך המשי.

הרצאות

נלמד ההשפעות ההדדיות לשני הכיוונים למזרח ולמערב מגלים כי גם אוכל הוא סיפור של תהליך, סיפורה של "דרך", של מוצרים במעבר, בתנועה ובהשתנות מתמדת. נראה כיצד מהרבה פרספקטיבות שונות, דרך המשי היא מכשיר בדיקה נהדר בו אפשר לראות השפעות תרבותיות שנעות על ציר של מקום וזמן, הלוך ושוב.

הזמן הרצאה

מרצים נוספים

רועי שרון

פרשן צבאי, כאן 11

Lucy Aharish

Arab Israeli Journalist and News anchor

ג׳ונתן אלחורי מרצה גאה

Jonathan Elkhoury

Lebanese, public diplomacy adviser in Israell

Prof. David Passig

Israeli famous futurist

הזמן הרצאה

בשליחת הודעה זו אני מאשר/ת להלו- המרכז למרצים וסדנאות לשלוח אליי הצעות רלוונטיות בתחום המרצים והסדנאות

איך אפשר לעזור?

בשליחת הודעה זו אני מאשר/ת להלו- המרכז למרצים וסדנאות לשלוח אליי הצעות רלוונטיות בתחום המרצים והסדנאות

דילוג לתוכן